GEORGIAN MODERN POETRY & ART

შაბათი, 20.04.2024, 4:42:03 PM

მოგესალმები Гость | RSS | მთავარი | ბარი - ფორუმი | რეგისტრაცია | შესვლა

[ ახალი შეტყობინებები · მონაწილეები · ფორუმის წესები · ძებნა · RSS ]
  • გვერდი 1 დან
  • 1
ფორუმი » Art Forum » კულინარია » ბარი
ბარი
KAXAთარიღი: შაბათი, 10.07.2010, 4:49:18 AM | შეტყობინება # 1
Admin
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 212
სტატუსი: გასულია
 
KAXAთარიღი: შაბათი, 10.07.2010, 4:58:08 PM | შეტყობინება # 2
Admin
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 212
სტატუსი: გასულია
wine გთავაზობთ რამოდენიმე ცნობილი კოქტეილის რეცეპტს, მაგრამ უჩემოდ არ დალიოთ!!! :D

ლონგ აილენდი (ლონგ აილენდ აის თიი)

კოლინზში ვყრით სამად გაჭრილ ნახევარ ლომონს, ჩავჭყლეტთ და ჩავპრესავთ მადლერით, შემდეგ ვყრით დაჩეხილ ყინულს დაახლოებით კოლინზის ჭიქის 2/3, ისე, რომ ჭიქა თლილი ნაწილის ბოლომდის გაივსოს.
შემდეგ: ვოდკა, რომი, ტეკილა, კუანტრო, ჯინი - თითოეული მათგანი 25-25გრ.
ავანჯღრევთ შეიკერში, ვამატებთ კოლას და მზადაა! ;)

მოჰიტო

კოლინზს მსუბუქად გავავსებთ პიტნით, დავაყრით 2 ჩ/კ შაქარს (უმჯობესია შავი შაქარი), დავპრესთ მადლერით, ჩავაგდებთ 3 ნაჭერ ლაიმს, თლილი ნაწილის ბოლომდის ჩავყრით დაჩეხილ ყინულს, დავასხამთ 50გ. ლაიმის ან ლიმონის სიროფს, 50გ. ბაკარდის (თეთრს), ავანჯღრევთ შეიკერში, მორევის შემდეგ კიდევ დავამატებთ ცოტა ყინულს (შევავსებთ კოლინზს) და ვამატებთ სოდა ვოთერს ან ინდიან ვოთერს ან სპრაიტს (გემოვნების მიხედვით), მოვურევთ წკირით და მზადაა! ;)

მარგარიტა

შეიკერში ვყრით ყინულს, ვასხამთ
50გ. ტეკილას,
30გ. კვანტროს,
25გ. საუერ მიქსს,
შევანჯღრევთ და დავასხამთ მარილით გაფორმებულ ჭიქაში (მარილი ზომიერად).
(მიზანშეწონილია ან მარგარიტას ჭიქაში ან მარტინკაში) ;)

კოსმოპოლიტენი

შეიკერში ვყრით ყინულის 4-5 კუბს,
ვასხამთ
25გ. კუანტროს,
25გ. ვოდკას (სასურველია ქრემბერი),
50გ. ქრემბერის წვენს,
ავანჯღრევთ და დავასხამთ მარტინკაში. ;)

ბრაზილიური ღამე

60გ. მანგაროკა,
30გ. ვოდკა,
10გ. ბლუ კურასაო,
შეიკერში ავანჯღრევთ და მზადაა ;)

სისხლიანი მერი

შეიკერში
5 კუბი ყინული,
50გ. არაყი,
100გ ტომატის წვენი,
4 დეში (წვეთი) ტობასკო,
4 დეში ვორცესტერი,
შავი წიწაკა და მარილი გემოვნებით. ავანჯღრევთ, ვასხამთ და მზადაა ;)

პინაკოლადა

ბლენდერში ვყრით
200გ. დაჩეხილ ყინულს,
3 ნაჭერ ანანასს,
50გ. ბაკარდის,
50გ. რძეს,
დავაბლენდერებთ და დავასხამთ ;)

შავი რუსი

ვისკის ჭიქაში 2კუბ. ყინული, 25გ. კალუა, 75გ. არაყი ;)

თეთრი რუსი

შეიკერში 5კუბ. ყინული,
75გ. არაყი,
25გ. კალუა,
50გ. პარმალატის ნაღები,
ავანჯღრევთ და ვასხამთ ვისკის ჭიქაში ;)

,,ნოვი რუსკი"

ტეკილას ჭიქაში 25-25გ. გრენადინი, ბლუ კურასაო და არაყი. ისეთი თანმიმდევრობით, რომ რუსეთის დროშის ფერები დაჯდეს. (ან ჰოლანდიის და ა. შ. სადაც ეგ სამი ფერი შედის) ;)

კაპირუსკა

დაღლილ ლიმონს ჩავჭყლეტთ ვისკის ჭიქაში 5ჩ/კ. შაქართან ერთად, დავამატებთ დაფხვნილ ყინულს და 50გ. ბაკარდის. ;)

მწვანე თვალები

25გ. ბლუ კურასაო,
50გ. არაყი,
150გ. ფორთოხლის წვენი.

 
ciciთარიღი: შაბათი, 10.07.2010, 5:21:51 PM | შეტყობინება # 3
წარჩინებული
ჯგუფი: წევრები
შეტყობინებები: 307
სტატუსი: გასულია
კოქტეილი ვისკით-კარდინალი

45 გ ვისკი ბურბონი

3-5 წვეთი ალუბლის წვენი

1 სუფრის კოვზი შტოშის წვენი

1 სუფრის კოვზი ბროწეულის წვენი

2 ჩაის კოვზი ლიმნის წვენი

1 სუფრის კოვზი შაქრის სიროფი

2 ცალი ალუბალი

დამატებულია (10.07.2010, 17:19)
---------------------------------------------
კოქტეილი კონიაკით-"თაფლობის წელი"

½ ჭიქა ყინულის ნატეხები

2 სუფრის კოვზი თაფლი

20 გრამი კონიაკი

4 სუფრის კოვზი ნაღები

უმჯობესია, თუ დასახელებულ ინგრედიენტებს მიქსერით ათქვეფთ

დამატებულია (10.07.2010, 17:20)
---------------------------------------------
კოქტეილი ჯინით -ტომ კოლინზი

40 მლ ჯინი

20 მლ ლიმნის წვენი

10 მლ შაქრის სიროფი

ნახევარი ლიმონი

1 ალუბალი

დამატებულია (10.07.2010, 17:20)
---------------------------------------------
კოქტეილი რომით

20 მლ მუქი რომი

20 მლ ანანასის წვენი

10 მლ ფორთოხლის წვენი

10 მლ ლიმნის წვენი

დამატებულია (10.07.2010, 17:21)
---------------------------------------------
კოქტეილი ტეკილათი

50 მლ ტეკილა

30 მლ ლიმნის წვენი

20 მლ შაქრის სიროფი

1 ალუბალი

შეტყობინება შეასწორა cici - კვირა, 11.07.2010, 10:41:41 PM
 
Niniთარიღი: შაბათი, 10.07.2010, 6:54:19 PM | შეტყობინება # 4
Administrator
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 70
სტატუსი: გასულია
 
Niniთარიღი: შაბათი, 10.07.2010, 6:55:30 PM | შეტყობინება # 5
Administrator
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 70
სტატუსი: გასულია
"mai tai"

Ingredients:
•1 oz light rum
•1/2 oz lime juice
•1/2 oz orange curacao
•1/2 oz orgeat syrup
•1 oz dark rum
კახა,იქნებ გადმოაქართულო ეს რეცეპტი?
ვიდეო ვერ ავტვირთე..

მიმაგრება: 7340829.jpg (143.3 Kb)
 
KAXAთარიღი: კვირა, 11.07.2010, 11:22:03 PM | შეტყობინება # 6
Admin
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 212
სტატუსი: გასულია
"მაი ტაი"

ინგრედიენტები:

1. დაფხვნილი ყინული
2. 60 მლ მსუბუქი რომი
3. 30 მლ მუქი რომი
4. 15 მლ "კუანტრო"
5. 15 მლ ამარეტო
6. 15მლ ლიმნის წვენი
7. 90 მლ ანანასის წვენი
8. 90 მლ ფორთოხლის წვენი
9. 15 მლ შაქრის სიროფი

ვყრით ყინულს, ვასხამთ ამ ინგრედიენტებს ერთმანეთის მიყოლებით და მოვურევთ.

 
Niniთარიღი: ორშაბათი, 12.07.2010, 1:49:47 AM | შეტყობინება # 7
Administrator
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 70
სტატუსი: გასულია
გმადლობ , კახა

 
KAXAთარიღი: სამშაბათი, 13.07.2010, 11:04:46 PM | შეტყობინება # 8
Admin
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 212
სტატუსი: გასულია
გთავაზობთ ბარისათვის აუცილებელ სიროფებს:

შაქრის სიროფი:

1კგ. შაქარი + 1ლ. წყალი ვადუღოთ სანამ არ მივიღებთ 1,4ლ. სიროფს.

ლიმნის სიროფი:

გაწურულ 700გ. გაფილტრული ლიმონის წვენს (ფრეშს) დავუმატებთ 500გ. შაქარს და გავხსნით ბლენდერში.

საუერ მიქსი (აუცილებელია მარგარიტასთვის):

ლიმონის კანს, ანუ გაწურული ლიმონიდან მორჩენილ 1კგ. ქერქს (ცედრას) ვაყრით 1კგ. შაქარს, ვინახავთ და მეორე დღეს რა წვენსაც გაუშვებს იმას ვასხამთ ბოთლში. smile

 
ciciთარიღი: ოთხშაბათი, 14.07.2010, 4:25:28 PM | შეტყობინება # 9
წარჩინებული
ჯგუფი: წევრები
შეტყობინებები: 307
სტატუსი: გასულია
. “კოკტეილი OAXACA OLD-FASHIONED”

შემადგენლობა:

45 გრამი ტეკილა;

30 გრამი მესკალი (მექსიკური არაყი);

1 ჩაის კოვზი ალოეს წვენი;

მცირეოდენი ანგოსტურა (მომწარო ალკოჰოლური სასმელი);

2 სმ-ის სიგანის ფორთოხლის ნაჭერი (კანიც და გულიც);

მომზადების წესი:

ჩაასხით სითხე კოქტეილის ჭურჭელში და დააყარეთ სავსე პეშვი ყინული. ურიეთ მანამ, სანამ კარგად არ გაგრილდება. შემდეგ გადაწურეთ ყინულით სავსე ჭიქაში. ერთ ხელში ასანთის ღერი დაიკავეთ, მეორეში – ფორთოხლის ნაჭერი. ფორთოხალს სწრაფად მოუჭირეთ ხელი, ასანთი კი სითხიდან ერთი სანტიმეტრის მოშორებით გააჩერეთ. როცა კოქტეილს ნაპერწკალი გაუჩნდება, ასანთი გადააგდეთ, ფორთოხალი კი სასმელში ჩაუშვით.
.

 
KAXAთარიღი: პარასკევი, 11.03.2011, 11:48:38 PM | შეტყობინება # 10
Admin
ჯგუფი: ადმინისტრატორი
შეტყობინებები: 212
სტატუსი: გასულია
One of The Bests

 
ფორუმი » Art Forum » კულინარია » ბარი
  • გვერდი 1 დან
  • 1
ძებნა: